Detox

Onze moderne manier van leven en ons eetgedrag veroorzaken in ons lichaam schadelijke zuren waardoor een overschot aan schimmels ontstaat. Schimmels produceren zeer giftige afvalstoffen. Onze huid en slijmvliezen vormen een ideale voedingsbodem voor schimmels zoals huid, nagel, darm en schede -schimmel. Men spreek van verzuring bij pH waarden tussen 3.5 en 5.5

Het volgende overzicht geeft een beeld van voedingsstoffen met een overschot aan zuren:

  • vlees producten – urinezuur
  • varkensvlees en eieren – zwavel- en salpeterzuur
  • suiker en witmeel producten – azijnzuur
  • zoetstoffen – mierenzuur
  • softdrinks – fosforzuur
  • koffie, zwarte thee en rode wijn – looizuur
  • pijnstillers – acetylsalicylzuur
  • lichamelijke overbelasting – melkzuur
  • gebrek aan lichaamsbeweging – koolzuur
  • stress en boosheid – zoutzuur
WAT IS VERZURING

Bij een overschot aan zuren wordt het bloed dikker en zal eerder samenklonteren. Dit is te zien in levend bloed (aantoonbaar d.m.v. donkerveld microscopie). Verzuring in het bloed zal weefsels van minder zuurstof en voedingstoffen voorzien. Uitscheiding van schadelijke stoffen wordt verhinderd, waardoor deze zich opstapelen. De eerste opstapeling van schadelijke stoffen begint in de vetlagen, dan in het bindweefsel en de spieren, daarna in de gewrichten, het beenderstelsel, de nieren, de blaas, de gal en tenslotte in de organen. De zwaarste in water oplosbare zouten zoals urinezuur, oxaalzuur en looizuur, zetten zich als eerste af in handen, voeten, knieën, beenderen, nek en schouders, omdat hier lagere temperaturen heersen dan in het midden van het lichaam. De verschijnselen van verzuring herkent men o.a. aan pukkels, zweten, jeuk, schimmels, gewrichtsklachten, ouderdomsvlekken en haaruitval maar ook aan cysten, fistels en poliepen. Het gevolg is o.a. een slecht functionerend afweersysteem.

STRUCTURELE SCHADE DOOR VERZURING

Structurele schade ontstaat wanneer verzuring in het lichaam langdurig aanwezig is. Ons lichaam probeert voortdurend het zuurbase evenwicht te herstellen waarbij de reserves worden aangesproken (huid, haren, tanden en het beenderstelsel). Detoxen is dan noodzakelijk.

DETOXEN
Nieren, darmen, longen, lever en de huid voeren afvalstoffen af. De uitscheidingscapaciteit van deze organen is beperkt waardoor teveel aan afvalstoffen worden opgeslagen in het lichaam.
Ter compensatie gebruikt ons lichaam de huid. Er treden reacties op zoals extreme lichaamsgeur en zweten, acne, eczeem, steenpuisten, psioriasis en allergien. Detoxen ondersteunt de uitscheidingsorganen waardoor afvalstoffen versneld het lichaam kunnen verlaten.
OPSTAPELINGEN – SLAKKEN

Te weinig drinken, beweging, slechte doorbloeding en te lage lichaamstemperatuur bevorderen de afzetting van slakken. De zuren en giftige stoffen die niet door onze nieren, darmen, longen en huid en slijmhuid uitgescheiden kunnen worden, dienen in ons lichaam geneutraliseerd te worden met mineralen zodat er neutrale zouten ontstaan. De overtollige schadelijke stoffen worden gebonden met water en vet en opgestapeld in de vorm van slakken. Zo krijgen veel vrouwen opstapelingen aan de bovenbenen, heupen en zitvlak in de vorm van cellulitis. Bij jicht is er sprake van urinezuur calcium door het jarenlange gebruik van dierlijk eiwit. Andere afzettingen uiten zich door reuma, gal, nier en blaas -stenen, lipomen en fibromen.